Otvorio dušu: Sramota je biti Amerikanac u svetu

Direktor banke JP Morgan Čejs Džejmi Dajmon koji zbog posla mnogo putuje u inostranstvo, kaže da tamo vidi sav teret američkh preduzeća.

Svet

Izvor: B92

Subota, 15.07.2017.

14:58

Otvorio dušu: Sramota je biti Amerikanac u svetu
Foto: Epa/MICHAEL REYNOLDS

“Skoro je sramota biti Amerikanac koji putuje širom sveta”, rekao je Dajmon (67) u razgovoru sa analitičarima i novinarima na jednoj konferenciji.

Kaže da mu je dosta sr*** s kojima moraju da se suoče Amerikanci, izražavajući tako frustraciju zbog nemogućnosti nacije da ulaže u infrastrukturu i popravi poreske uslove.

“Privredni rast bi bio mnogo jači kada bi bilo više inteligentnih odluka, a manje gužvi”.

Dajmon nije štedeo ni novinare, kaže da bi oni trebalo da se usredsrede na stvarno važna pitanja s kojima se nacija suočava, a to nisu afere u kompaniji. S tim u vezi istakao je da je ta najveća američka banka zabeležila rekordnu dobit uprkos padu prihoda.

“SAD moraju da počnu da se fokusiraju na politiku koja je dobra za sve Amerikance, a to je infrastruktura, regulacija, oporezivanje, obrazovanje", rekao je Dajmon.

"Zašto vi ljudi, o tome ne pišete svaki dan potpuno mi nije jasno. I, na primer, da li se neko bavio trgovinom i fiksnim prihodima u poslednje dve nedelje? Mislim, stvarno".

Dajmon im je rekao da je nedavno posetio Izrael, Irsku i Francusku, gde vlade “duboko priznaju i veruju u važnost konkurentne poreske šeme i poreze”, rekao je on.

Jedan od novinara ga je pitao da li sve ovo označi da je frustriran administracijom Donalda Trampa:

"Ne", rekao je. "Frustiran sam tobom".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: