Sumnjivi pozivi iz inostranstva

Vlasnici fiksnih telefona u Moravičkom okrugu od početka izloženi su uznemiravajućim pozivima, a posebno u proteklih 15 dana. U Telekomu više zahteva za zaštitu

Srbija

Izvor: B92

Petak, 25.07.2014.

11:16

Default images

Portparol u Telekomu Bojan Svilanović je za agenciju Beta izjavio da su takve žalbe učestale ne samo s područja centrale u Čačku već i s teritorije koje pokriva Kragujejvac, Kraljevo, Kruševac i Jagodina, a utvrđeno je da svi pozivi dolaze iz inostranstva.

"Broj građana koji se žalio je sada narastao na nekoliko stotina, a pozivi nisu iz naše mreže i ne postoji nijedan trehnički problem koji ih izaziva, jer je svakodnevnim merenjima utvrđeno da je povećana aktivnost prema inostranstvu", kazao je Svilanović.

Građani se žale da telefon zvoni nekoliko puta u vremenu od desetak minuta, posle podizanja slušalice nema nikakvog tona, tako da korisnici nisu bili izloženi pretnjama, ali je to kod njih izazivalo uznemirenje.

Svilanović objašnjava da većina tih poziva dolazi iz inostranstva, a ima i negeografskih poziva, što znači da ne pripadaju nijednom stranom operateru.

"Operateri iz drugih država predstavljaju samo tranzitnu mrežu kroz koji pozivi prolaze i njihovo poreklo gotovo je nemoguće otkriti", objasnio je Svilanović.

Zbog toga se Telekom obatio Regulatornoj agenciji za elektronske komunikacije i poštanske usluge (Ratel), kao nadležnoj agenciji za kontrolu telekomunikacione mreže, jer je i ta kompanija žrtva poziva koji ne mogu da se utvrde, a uznemiruju građane.

Prema podacima Telenora iz prijava i žalbi, brojevi telefona su birani nasumice, jer su u pitanju građani svih struktura, kako iz gradova tako i sa seoskog područja.
Građani takvo uznemiravanje mogu da prijave Telekomu na broj kol (call) centra 19771.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: