Srbija

Subota, 06.07.2013.

13:01

Slobodna carinska zona u Svilajncu

Opština Svilajnac, na površini 43 hektara zemljišta, gradi slobodnu cerinsku zonu.

Izvor: Tanjug

Default images

Ta zona će potencijalnim investitorima ponuditi povlašćeno poslovanje, razne fiskalne, carinske i finansijske pogodnosti, izjavio je predsednik opštine Predrag Milanović.

Slobodna carinska zona se gradi na magistralnom drumskom pravacu Svilajnac - Požarevac, uz međunarodni autoput i želesničku prugu Beograd Niš na "koriodoru 10", i radovi su poodmakli, rekao je Milanović Tanjugu.

"Osnovni cilj i misija slobodne carniske zone u Svilajncu je da služi kao sredstvo za privlačenje investicija u službi lokalnog i regionalnog razvoja, da omogućava otvaranje novih radnih mesta, koncentriše usluge i potrebe na jednom mestu kroz logistički centar", objasnio je predsednik opštine.

On je napomenuo da će slobodna carinska zona omogućiti uštede u poslovanju njenim korisnicima i preduzeću koje njom upravlja, kroz carine, poreze, stimulativne mere ekonomske politike i usmeravati međunarodnu trgovinu kroz kontrolisane kanale.

Milanović je istakao da se lokacija slobodne carnske zone u Svilajncu "može oceniti kao izuzetno pogodna sa aspekta međunarodnih transportsnih pravaca, kao i sa aspekta izuzetno kvalitetnog građevinskog zemljišta, sačuuvanog i planiranog za ovakve namene".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

20 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Podeli: