Srbija

Četvrtak, 01.12.2011.

14:29

Kako krađa benzina puni džepove

Kriminalistička policija u Smederevu uhapsila šest osoba zbog pronevere i zloupotrebe položaja u Lukoilu Srbija i NIS-u.

Izvor: Beta, Tanjug

Default images

Svaki pimenjivao drugačiju metodu da bi zaradio.

Branislav S. iz Smedereva, poslovođa benzinske stanice NIS "Leštar 094" falsifikovao je naloge za uplatu pazara unoseći u njih iznose manje od stvarnog prometa, a razliku je zadržavao za sebe.

Tako je u julu i avgustu “zaradio” 3.737.450 dinara. Nije zaobišao ni Sindikat, pa je u prvih osam meseci ove godine, kao predsednik sindikalne podružnice NIS u Smederevu, falsifikovao odluke Izvršnog odbora. Branislav S. je na taj način sa računa podigao ukupno 993.000 dinara.

Uhapšen je i Goran B. (36) iz Smedereva koji je radio kao prodavac na benzinskoj stanici “Lukoil Srbija”. On je uspeo da u softveru fiskalne kase smanji cenu goriva, pa je kroz kasu evidentiran promet preko 4.000 litara goriva po nižoj ceni, a naplaćen po stvarnoj ceni.

Razliku u ukupnoj vrednosti od 510.797 dinara zadržao je za sebe.

Zloupotrebe su uočene i prilikom točenja goriva na benzinskoj stanici NIS "Carina 788", u periodu od decembra 2009. do marta ove godine.

Radnici benzinske stanice su, za proviziju od deset odsto omogućavali vozačima da, prilikom sipanja goriva, po službenom nalogu, u NIS-ove kamione, određenu količinu, obično 20 do 30 litara, sipaju u svoje privatne automobile ili u kante, a u dokumentaciji je evidentirano da je celokupna količina točena u rezervoare službenih vozila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: