Građani garantuju kredit Kolubari

Skupština Srbije potvrdila je danas garanciju za zajam od 80 miliona evra za zajam Elektroprivrede Srbije, odnosno Rudarski basen "Kolubara".

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 18.10.2011.

16:00

Default images

To je samo jedan od četiri sporazuma o zaduživanju Srbije, za koje su parlamentarci danas dali garancije.

Zajam Evropske banke za obnovu i razvoj bi trebalo da bude iskorišćen za stvaranje uslova za sigurne isporuke uglja i racionalno upravljanje prirodnim resursima, uz smanjenje zagađenja u elektranama koje koriste ugalj iz "Kolubare".

Skupština je usvojila i garancije Srbije Komercijalnoj banci kod koje se Građevinska direkcija Srbije zadužuje u iznosu od dve milijarde dinara za refinansiranje kredita koji je iskorišćen za opremanje gradjevinskog zemljišta na lokaciji kasarne "Stepa Stepanović" u Beogradu.

Potvrđen je i Okvirni ugovor o zajmu u iznosu od 32 miliona evra s Bankom za razvoj Saveta Evrope radi finansiranja izgradnje oko 1.700 objekata za socijalno stanovanje za ugrožene kategorije stanovništva.

Skupština je potvrdila i Sporazum Srbije i Međunarodne banke za obnovu i razvoj o zajmu od pet miliona dolara za projekat osiguranja rizika u slučaju elementarnih nepogoda.

Skupština je potvrdila i 29 medjunarodnih sporazuma i ugovora iz oblasti odbrane, policijske saradnje i ekonomske saradnje, životne sredine i kulture.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: