Srbija

Petak, 20.03.2020.

12:35

"Snabdevenost redovna, nema nedostatka životnih namirnica"

Snabdevanje u Srbiji se i danas odvija redovno, maloprodajni objekti su dobro popunjeni i nema nedostatka osnovnih životnih namirnica.

Izvor: B92

Foto: Printskrin/PKS

To je izjavio sekretar Udruženja za trgovinu Privredne komore Srbije Žarko Malinović, koji je dodao i da postoji blagi pad tražnje u odnosu na vikend, koji je bio rekordan.

Rekao je da je dogovoreno da se značajan deo maloprodajne mreže stavi u funkciju snabdevanja naših najstarijih sugrađana, i to nedeljom od 4 do 7 časova ujutru.

"Bitno je da u tom periodu samo najstariji sugrađani dolaze u maloprodajne objekte. Mi ćemo u saradnji sa drugim nadležnim organima veoma insistirati na tome", rekao je on, prenosi Privredna komora Srbije.

Poručio je i da ne treba gomilati zalihe, da će biti dovoljno za sve.

"Male trgovine i trgovinski lanci dostavljaju PKS koji deo mreže i koje radnje će raditi. Uradićemo jasnu analizu kako bi snabdevenost omogućili svima", rekao je on.

Rekao je i da je važno da svi u lancu snabdevanja od malih pekara i mlekara nesmetano mogu tokom noći da obavljaju poslovnu funkciju i dostavljaju robu do maloprodajnih objekata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Podeli: