Aerodrom "Morava" uvodi nove linije

Aerodrom "Morava" kod Kraljeva, 31. marta, kada počinje letnji red letenja, imaće i treću liniju za Beč i tri linije za Solun.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 11.03.2020.

17:23

Aerodrom
Foto: Rina

Kako je rekao direktor Dragan Bugarinović u planu je i uvođenje kargo saobraćaja kroz dve godine, zbog čega se planira izgradnja nove piste, dužine od bar 3,5 kilometra i širine 60 metara, tako da može da prihvati i najveće teretne avione.

U Regionalnoj privrednoj komori Kragujevca danas je predstavljen potencijalni značaj aerodroma "Morava" za privrednike Šumadije i Pomoravlja, posebno za izvoznike.

Aerodromu "Morava" "gravitira" 25.000 privrednih društava i 90.000 preduzetnika sa teritorije centralne Srbije, rekao je novinarima predsednik RPK u Kragujevcu Predrag Lučić.

On je rekao da je taj aerodrom udaljen svega 39 kilometara od Kragujevca, koji postoji od prošle godine, već doprineo povećanju investicione atraktivnosti u Šumadiji i Pomoravlju, te i u Kragujevcu.

Lučić je rekao da je 2019. godine privreda Centralne Srbije imala spoljnotrgovinski suficit od 600 miliona evra, a privreda Šumadijskog upravnog okruga 372 miliona evra što je bio najveći spoljnotrgovinski suficit nekog regiona u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: