Srbija

Nedelja, 25.11.2018.

09:27

Radnici pijanci, na gradilištima žurka - da li je tako VIDEO

Promet piva veći je na gradilištima nego u kafićima.

Izvor: B92

Radnici pijanci, na gradilištima žurka - da li je tako VIDEO
(Foto: Thinkstock)

Ta izjava potpredsednika Građevinske komore Gorana Rodića, izazvala je burne reakcije među građevinskim radnicima. Rodić kaže da ima dokaze koji mogu to da potkrepe, a građevinci da on ne govori istinu.

"Imali smo veliki problem s alkoholom ranije, naročito kada se doše u period završnih radova, stalno smo imali probleme unošenja alkohola gde sam radio, i sad piju“, kaže Rodić.

Ističe da su gradilišta jako lošeorganizovana, da se ne vrši kontrola, da se ne pošutju mere zaštite, i da nema inženjera zaduženih za bezbednost na radu.

"Jedna takva izjava pretvara radnike u pijance, a gradlište u mesto provoda, a to nije tako. Na uređenim gradilištima toga nema, na divljim gradilištima verovatno. Danas, gde svećom tražite radnika u Srbiji, da neko rizikuje da to radi, ne usuđujem se da kažem. Kakve su to žurke po gradilištima?“, kaže Saša Torlaković, predsednik Sindikata radnika građevinarstva.

"Ne treva ja da pričam, idite i snimite koliko se samo proda alkohila u blizini gradlišta. Gradilište preko puta mene najviše kupuju čokanćiče, pitao sam“, kaže Rodič.

Torlaković međutim ističe da je nedopustiva takva generalizacija i da nijedan pogunili radnik nije bio alkoholisan.

"Kada se završi posao, nekada i direktor preduzeća časti te radnike, kada se posao završio. A da neko pijan ide na spratove, to je van pameti, a da li je neko kupo čokančić to se kontroliše“, kaže Torlaković.

Rodić upozorava da su „jezivi uslovi radnika“ i da su oni „tretirani kao stoka“.

"Oni koji uzumaju radnike na crno, ako se desi nesreća i ne prijavljuje se zbog kazni nego se takav odvodi privatnim kolima u bolnicu. Radnici danas nemaju menzu, prostor da se presvuku, to je fantazija, zato i ne možete da ih kontrolište“, ističe Rodić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Podeli: