Srbija

Ponedeljak, 19.06.2017.

14:41

"235 stanova do novembra, niče još 770" FOTO

Socijalni stanovi koji se grade u Ovči trebalo bi da budu gotovi do kraja novembra, rekao je grаdski menаdžer Gorаn Vesić.

Izvor: Tanjug

Foto: Tanjug/Zoran Žestiæ

Vesić je u beogradskom naselju Ovča obišao radove na izgradnji socijalnih stanova u koje će, kako je naveo, biti useljeno 235 porodica interno raseljenih sa Kosova i Metohije i izbeglica sa teritorije bivše Jugoslavije.

Navodeći da su radovi počeli u avgustu prošle godine, on je rekao da je rok za njihov završetak kraj novembra ove godine i da je ukupna vrednost projekta 6,7 miliona evra.
Foto: Tanjug/Zoran Žestiæ
"U ove stanove će se useliti 235 porodica. Ovi stanovi su i predviđeni za interno raseljena lica sa KiM i za izbeglice sa terotorije bivše Jugosalvije i verujem da ćemo tako dati još jedan doprinos da ta lica, koja nisu svojom voljom napustila svoje domove, konačno nađu svoj dom i mir", rekao je Vesić novinarima nakon obilaska radova.
Foto: Tanjug/Zoran Žestiæ
Osim 235 stanova, Vesić je naveo da će na toj lokaciji biti izgrađeno još oko 770 stanova tako da će ukupno, u nekoliko faza, biti izgrađeno oko 1.000 stanova.
Foto: Tanjug/Zoran Žestiæ
"Zbog velikog broja ljudi koji će živeti ovde, mi smo predvideli da se na ovoj lokaciji izgradi škola i vrtić", rekao je Vesić i istakao da Grad Beograd priprema tender za izgradnju vrtića koji će moći da primi 150 dece.

Vesić je naveo da će biti izgrađena i kuhinja za sve vrtiće na levoj obali Dunava, koja će imati kapacitet oko 2.500 obroka.
Foto: Tanjug/Zoran Žestiæ
Govoreći o izgradni škole, on je istakao da je predviđeno da škola primi između 400 i 500 đaka.

"Trenutno pripremamo i dokumentaciju za to tako da će Grad Beograd od svojih sredstava izgraditi vrtić, školu, kao i novu centralnu kuhinju", naveo je Vesić.
Foto: Tanjug/Zoran Žestiæ
.
Foto: Tanjug/Zoran Žestiæ
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

23 h

Srbija

Velika prevara u Srbiji: Evo kako varaju

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje obaveštava penzionere i ostale građane Srbije da nije tačna informacija koja je ovih dana objavljena na društvenim mrežama da će im biti isplaćena naknada od 6.000 dinara.

10:34

30.5.2024.

8 h

Svet

Oglasila se Rusija: "Biće promena"

Izmene poreskog zakona u Rusiji, koje je predložilo ministarstvo finansija te zemlje, uticaće na donošenje odluke o određivanju referentnih kamatnih stopa, objavila je Ruska centralna banka, a preneo je danas Interfaks.

22:16

29.5.2024.

20 h

Podeli: