"Sve imate u Rusiji - Mercedes i BMW i jeftiniji"

Šef Trgovinskog predstavništva Rusije u Srbiji Andrej Hripunov izjavio je da je rusko tržište otvoreno za srpske proizvode i poručio da biznis ne napušta Rusiju

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 19.10.2016.

15:17

Foto: Gettyimages

Hripunov je novinarima u Bačkoj Palanci rekao da je saradnja sa srpskim kompanijama uspešna, navopdeći primer Tarketa, za koji kaže da ga se seća dok je još bio Sintelon.

“Bez obzira na sankcije sa nekim zemljama, u Rusiji imate sve marke. Mercedes, BMW i to jeftinije nego u Nemačkoj. Biznis ne napušta rusko trziste”, poručio je on.

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin izjavio je da je u Bačku Palanku došao sa kolegom Hripunovim kako bi razgovarali o konkretnoj saradnji I od pitanjima od interesa za obe strane.

“Želeo bih da kažem da u Bačkoj Palanci imamo dobre partnere. Imamo prisnu saradnju i investicije”, nnaveo je Češurin posle obilaska fabrike karlsberg Srbija.

Čepurin je naveo da je pre dve godine počeo pad robne razmene između Srbij ei Rusije, a da se sada beleži rast.

“Trebalo bi sagledati perspektivu razmene Rusije i Srbije i za 10 i za 20 godina. Trebalo bi da odredimo prostor za izvoz srpske proizvodnje, da Rusija dobija dobre i sveže proizvode, što će doprineti saradnji”, naveo je ruski ambassador.
Foto: B92
Direktor kompanije Karlsberg Srbija Andrej Beslać izjavio je da se u njihovoj fabrici proizvodi million litara piva svakoga dana.

“Primer smo kako investicija u Srbiji može da se isplati i bude uspešna. Od 2004. u ovu kompaniju uloženo je 200 mil evra”, naveo je Beslać.

Povodom Dana oslobođenja Bačke Palanke i posete ambasadora Rusije u Srbiji Aleksandra Čepurina, kompanija Karlsberg Srbija, opština Bačka Palanka i Klub privrednika organizovali su sastanak najistaknutijih privrednika opštine sa rukovodstvom opštine, predstavnicima Pokrajinske vlade i ambasadorom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: