Vučić sa osmehom s Altavilom - Fijat ostaje?

Mandatar za sastav nove Vlade Srbije Aleksandar Vučić i direktor “Fijat Krajslera" za Evropu Alfredo Altavila zauzeli su se za ostanak Fijatove fabrike u Srbiji

Srbija

Izvor: B92

Petak, 01.07.2016.

10:43

Vučić sa osmehom s Altavilom - Fijat ostaje?
Foto: FCA

Vučić je sa Altavilom u Torinu razgovarao o planovima za zajedničku fabriku te grupacije i države Srbije u Kragujevcu, koja već neko vreme beleži pad proizvodnje, a trenutno je u toku izjašnjavanje viška radnika za odlazak iz kompanije.

Iz kompanije Fijat-Krajsler automobili Srbija je posle razgovora saopšteno da je sastanak Vučića i Altavile bio veoma uspešan i da su obojica istakla značaj zajedničke kompanije u Srbiji i fabrike FCA u Kragujevcu kao i svoju posvećenost daljem kontinuiranom prisustvu FCA Grupacije u Srbiji.

Tokom svog boravka u Torinu, premijer Aleksandar Vučić je posetio Centro Stile (dizajnerski centar FCA Grupacije) gde je imao priliku da se upozna sa razvojem modela Fiat 500L od prvih skica do gotovog modela, piše u saopštenju.

Dodaje se da je tokom razgovora istaknuto je da će izgledi industrije u narednim godinama i konkurentnost modela Fiat 500L u svom segmentu tokom „životnog ciklusa automobila", omogućiti kompaniji FCA Srbija da planira kontinuitet u poslovanju fabrike i da održi svoj doprinos jačanju srpske privrede.

"FCA Srbija i naša fabrika u Kragujevcu su veoma važni za naše industrijsko poslovanje. FCA Grupacija potvrđuje svoju posvećenost zemlji", izjavio je Altavila, koji je takođe istakao kontinuiranu podršku i doprinos koji su Srbija i premijer Vučić uvek pružali FCA Grupaciji u Srbiji”, piše u saopštenju.

"Vlada Republike Srbije će dati svoju punu podršku poslovanju FCA Grupacije u Srbiji da bi joj obezbedila sigurnu budućnost za dalje poslovanje i dugoročno strateško partnerstvo između Srbije i FCA Grupacije. Nastavićemo da vodimo otvoren dijalog sa našim partnerom o budućem razvoju FCA fabrike u Kragujevcu", naveo je Vučić.
Foto: FCA
On je dodao da je to u najboljem interesu svih zaposlenih, lokalne zajednice i celokupne srpske ekonomije.

Kompanija FCA Srbija Kragujevac osnovana je 2008. godine, kao partnerski projekat italijanske kompanije FIAT Group Automobiles (FGA) sa Vladom Republike Srbije, pri čemu FCA Grupacija poseduje 67, a Republika Srbija preostalih 33 odsto vlasništva.

Nova fabrika FCA Srbija u Kragujevcu svečano je otvorena u aprilu 2012. godine i danas je to jedan od najnovijih i najmodernijih proizvodnih pogona u okviru FIAT Chrysler Automobiles Grupe širom sveta.

FCA Srbija danas predstavlja poželjnog poslodavca, društveno odgovornu kompaniju, aktivnog investitora u Srbiji i vodećeg srpskog izvoznika. U kragujevačku fabriku do sada je investirano preko 1,3 milijarde EUR, od čega više od 1 milijarde EUR u nabavku najsavremenije opreme za proizvodnju, navodi FCA.

Detaljnije informacije o sovjoj poseti Torinu, srpska javnost saznaće po podne kada se Vučić, kako je najavljeno, bude obratio javnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: