Zrenjaninci odlučuju gde odlazi budžet

Gradsko veće u Zrenjaninu dalo je saglasnost za učešće građana u planiranju i izvršavanju budžeta grada za 2016. godinu.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 24.11.2015.

19:36

Default images
Foto: Thinkstock.com

Učešće građana je u sklopu projekta "Participativno budžetiranje", a sprovodiće se u skladu sa Memorandumom o saradnji koji je grad Zrenjanin zaključio sa "Balkanskom istraživačkom mrežom" - BIRN početkom septembra 2015.

Aktivnosti na projektu realizovaće se po modelu utvrđivanja prioriteta za finansiranje na osnovu predloga građana, koji će se sprovesti u mesnim zajednicama na teritoriji grada Zrenjanina.

Projektne aktivnosti preduzimaće Tim za participativno budžetiranje koji će biti formiran, a stručne i administrativne poslove na realizaciji projekta obavljaće Odeljenje za finansije Gradske uprave grada Zrenjanina.

Kako je na sednici Gradskog veća rečeno, "Participativno budžetiranje" je novina u zrenjaninskom budžetu, određena sredstva biće za to namenjena, a ovim projektom građani će praktično biti u prilici da kroz anketiranje sami ukažu na one projekte koji su za njih značajni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: