Srbija

Petak, 04.09.2015.

16:23

Ratari razočarani, porez nerealno visok

Žitelji sedam sela kod Novog Pazara ocenili su da je ovogodišnji porez na poljoprivredno zemljište nerealno visok.

Izvor: Beta

Default images
Foto: Thinkstock.com

Oni su od lokalne vlasti zatražili preispitivanje odluke po kojoj su Poreskoj upravi (PU) u Novom Pazaru dužni da plate 84 dinara po kvadratnom metru poljoprivrednog zemljišta.

Kako je rečeno na zajedničkoj sednici saveta mesnih zajednica Deževa, Postenje, Šaronje, Vranovina, Štitate, Vučiniće i Pope, taj porez u Raški i Tutinu inosi 15, a u Sjenici devet dinara po kvadratnom metru poljoprivrednog zemljišta.

"Porez na poljoprivredno zemljište je nekoliko puta veći čak i od cene na području Kragujevca", navode meštani.

Oni tvrde da je Poreska uprava u Novom Pazaru podelila više od 2.000 pogrešnih rešenja o porezu, u kojima je poljoprivredno zemljište upisano i obračunato kao građevinsko.

"Građani su prinuđeni da se žale i da zbog tuđe greške plaćaju taksu od 430 dinara", navode žitelji ovih mesnih zajednica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

1 d

Srbija

Velika prevara u Srbiji: Evo kako varaju

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje obaveštava penzionere i ostale građane Srbije da nije tačna informacija koja je ovih dana objavljena na društvenim mrežama da će im biti isplaćena naknada od 6.000 dinara.

10:34

30.5.2024.

17 h

Svet

Oglasila se Rusija: "Biće promena"

Izmene poreskog zakona u Rusiji, koje je predložilo ministarstvo finansija te zemlje, uticaće na donošenje odluke o određivanju referentnih kamatnih stopa, objavila je Ruska centralna banka, a preneo je danas Interfaks.

22:16

29.5.2024.

1 d

Podeli: