Srbija 0

30.05.2024.

21:15

Nakon 40 godina, pristigli prvi kruzeri u jednu našu luku FOTO

Dva rečna turistička broda sa 296 turista pristala su u luku Kladovo u proteklih 10 dana i najavila veliki turistički procvat ovog grada, rekao je predsednik opštine Kladovo Saša Nikolić.

Izvor: Tanjug

Nakon 40 godina, pristigli prvi kruzeri u jednu našu luku FOTO
TANJUG / GO KLADOVO

Podeli:

On je za Tanjug istakao da se ove godine očekuje osam kruzera, sa više od 1.200 turista u Kladovu.

Dolazak rečnih kruzera sa velikim brojem turista, prema njegovim rečima, najbolja je potvrda da je Kladovo prepoznato kao značajna turistička destinacija i u međunarodnim okvirima.

"Građani Kladova su čekali 40 godina da neki od kruzera sa velikim brojem turista koji prolaze Dunavom pristanu i u našu luku, obiđu grad, budu naši gosti. To je najbolja potvrda svih napora i aktivnosti lokalne samouprave u cilju podizanja turističke ponude opštine Kladovo, na nivo koji zadovoljava sve međunarodne standarde", rekao je Nikolić.

Naglasio je da imaju dobru saradnju i komunikaciju sa lučkim operaterom "Đerdap uslugama", kao i da je kladovska turistička organizacija pripremila bogat program i sadržaj turistima koji dolaze, uz obilazak tvrđave Fetislam, hidroelektrane Đerdap, manastira u selu Manastirica.

TANJUG / GO KLADOVO

"Lokalni ugostitelji pobrinuli su se da i uživanje u gastronomskim specijalitetima ovog kraja bude nezaobilazni deo boravka stranih turista u našem gradu. Sve to, uz tradicionalno gostoprimstvo naših sugrađana, sasvim sigurno, obezbediće prijatan boravak svim turistima koji pristanu u naš grad", rekao je Nikolić.

Prema podacima Turističke organizacije Srbije, među najposećenijim turističkim destinacijama u Srbiji, u 2023.godini, u oblasti seoskog turizma, nalazi se i opština Kladovo.

"Izuzetno sam ponosan na to što će u istoriji ostati zapisano da je u našem mandatu turizam u Kladovu podignut na najviši nivo u istoriji grada i opštine, da konačno veliki turistički brodovi pristaju u našu luku, da je tvrđava Fetislam konačno rekonstruisana, da imamo najveći broj turista u istoriji, najveći broj noćenja u gradu...Veliki smo trud uložili u podizanje turističke privrede, imamo podršku Vlade Srbije, resornih ministarstava i to se vraća", zaključio je Nikolić.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemci u panici: "Potrebno nam je čudo"

Nemci bi ponovo trebalo da rade više jer nemačka privreda beleži loše rezultate, smatra premijer Bavarske Markus Zeder ističući da su druge zemlje postale ekonomski uspešnije.

9:29

23.6.2024.

1 d

Svet

Evro pada? Veliki pritisak na valutu

Vrednost dolara prema korpi valuta porasla je drugu nedelju zaredom. Fed neće smanjiti kamate tako brzo kao što se očekivalo, dok je evro pod pritiskom zbog političke neizvesnosti u Francuskoj.

16:34

23.6.2024.

17 h

Podeli: