Promet drastično opao: Zabrana pušenja u lokalima u crno zavila ugostitelje

Promet u restoranima u Crnoj Gori opao je oko 20 odsto od kada je na snagu stupio zakon kojim se zabranjuje pušenje u ugostiteljskim lokalima.

Region

Izvor: B92

Sreda, 04.12.2019.

14:52

Promet drastično opao: Zabrana pušenja u lokalima u crno zavila ugostitelje
Foto: Depositphotos/dejanj02

U kafićima je taj procenat znatno viši, izjavio je sekretar Udruženja ugostitelja Budve Nikola Buzdovan.

On je za podgoričku "Pobjedu" kazao i da je tom udruženju najavljeno da će od 1. januara 2020. godine korišćenje duvanskih proizvoda biti dozvoljeno u lokalima u kojima se ne konzumira hrana, međutim iz Ministarstva zdravlja negiraju takve najave, uz poruku da se zakon neće menjati, odnosno da se neće izaći u susret takvim inicijativama, prenosi RTCG.

"Što se tiče budvanskih restoratera, beležimo pad prometa od nekih 20 odsto, dok je u kafićima to znatno više. Ostaje nam da poštujemo taj zakon koji je evropski, a mi idemo ka Evropi. Ono što je nama najavljeno, doduše usmeno, jeste da će u kafićima koji nemaju hranu od januara biti dozvoljena upotreba duvanskih proizvoda", rekao je Buzdovan.

Prema njegovim rečima, pad prometa zabeležen je i u drugim crnogorskim gradovima.

Iz Uprave za inspekcijske poslove poručuju da Turistička inspekcija kontroliše primenu ovog zakona i da je od polovine avgusta do 19. novembra bilo ukupno 2.263 kontrole. Ističu da dobijaju i prijave građana, što inspektorima pomaže.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: