Velika prevara: Turisti stigli, smeštaj ne postoji

Desetine slovenačkih državljana je prevarena nakon što su iznajmili apartmane u Hrvatskoj koji zapravo ne postoje.

Region

Izvor: B92

Nedelja, 13.08.2017.

10:02

Velika prevara: Turisti stigli, smeštaj ne postoji
Foto: Thinkstock

Slovenačka policija potvrdila je da istražuje slučaj prevarenih slovenačkih državljana kojima je nepoznata osoba uzela novac oglasivši "iznajmljivanje" apartmana na hrvatskoj obali, a da takav stan ne postoji saznali su tek kada su došli na lice mesta i uzalud tražili i kućni broj i apartman.

Policija navodi da je do sada na taj način u oko 30 slučajeva prevareno više od 40 osoba iz Slovenije, a zbog tajnosti predkaznenog postupka o tome se ne može više ništa reći.

Sumnja se da je sve prevare izvela jedna osoba pa se ne može govoriti o masovnoj pojavi, a o slučaju se razmenjuju i operativne informacije s drugim državama, navode u slovenačkoj policiji.

Mediji su o tome već pisali prošli mesec kada se javila žena koja je oglas o iznajmljivanju apartmana u Malinskoj i Baškoj na Krku pronašla na portalu za kupovinu i prodaju.

Nepoznatoj osobi u Celju nakon potpisivanja ugovora o iznajmljivanju isplatila je 300 evra akontacije. Sa vlasnikom je kontaktirala uglavnom preko e-maila i telefonom koji je ugašen pošto je prevara otkrivena, a policija obaveštena.

U međuvremenu je prevarena žena pokrenula Facebook stranicu kojom poziva i druge prevarene da se jave i iznesu svoje slučajeve jer misli da ih je bilo više desetina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: