Švajcarci traže naše IT stručnjake

Švajcarska firma za razvoj softverskih rešenja Youngculture planira da u Srbiji proširi poslovanje i zaposli nove IT stručnjake, kaže direktor firme Marko Zopi.

Izvor: B92

Petak, 17.05.2013.

11:23

Default images

Prema njegovim rečima, tome bi pomogla i iskazana namera države da podrži razvoj tog sektora.

"Izuzetno cenimo inicijativu koju je Vlada Srbije preduzela kako bi pružila podršku razvoju IT industrije, a naročito deo koji se odnosi na poreske olakšice za softverske kompanije, koje će olakšati naše poslovanje u Srbiji i pomoći nam da zaposlimo još više domaćih stručnjaka", kaže Zopi.

Ta kompanija u Srbiji posluje od 2004. godine, ima više od 120 zaposlenih u Beogradu i Nišu, od kojih je 79 odsto visokoobrazovanih.

Zaposelnima, kako je rečeno, pruža velike mogućnosti za profesionalno usavršavanje i razvoj, kao i treninge za korišćenje specifičnih tehnologija koje nisu dostupne na srpskom tržištu, kao što su hibris (hybris) i razvoj aplikacija za iPhone.

"Dugogodišnje iskustvo je pokazalo da s punim pravom možemo da kažemo da smo izrasli u poželjnog poslodavca, koji nudi dobru radnu kulturu po uzoru na najveće svetske IT kompanije i koji veruje u svoj tim", rekao je Zopi.

Odlična saradnja sa programerima iz Srbije počela je još u Švajcarskoj kada je kompanija odlučila da otvori svoj prvi Razvojni centar upravo u Beogradu.

Kao kompanija koja se bavi razvojem naprednih softverskih rešenja putem "nearshoring" modela poslovanja - koji podrazumeva izmeštanje poslova na neku od geografski bliskih lokacija - Srbija je ispunila potrebne preduslove za dolazak jedne ovakve kompanije, zahvaljujući dobroj geografskoj poziciji i stručnom kadru.

Od osnivanja u Cirihu 1996. godine, Youngculture je postala multinacionalna kompanija koja se finansira sopstvenim sredstvima. Pored razvojnih centara u Srbiji, otvorena su predstavništva u Minhenu i Beču, dok je za 2013. godinu najavljeno i otvaranje Razvojnog centra u Rumuniji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

16 h

Podeli: