Merkel: Hrvatska dobro štedi

Hrvatski premijer Zoran Milanović dobio je podršku nemačke kancelarke Angele Merkel, koja je uverena da je Hrvatska na pravom putu.

Izvor: B92

Sreda, 19.09.2012.

14:20

Default images

Merkel je istakla da se raduje što će Hrvatska ući u Evropsku Uniju i pohvalila je mere štednje koje sprovodi hrvatska Vlada.

Premijer Zoran Milanović je imao svoju prvu službenu posetu nemačkoj kancelarki..

Na pitanje novinara o tome kako Merkel gleda na mere štednje u Hrvatskoj, kancelarka je rekla da pozitivno ocenjuje mere hrvatske vlade i da nema nikakvih posebnih saveta.

S obzirom na evrokrizu, Hrvatska baš i nije bila izložena velikom interesu nemačkih medija.

Međutim, poseta premijera Zorana Milanovića Berlinu ipak je zainteresovala tamošnje medije, pa je Milanović dao i intervju za uticajni nedeljnik Der Spiegel, a kancelarka Angela Merkel je za dolazak hrvatskog premijera, pripremila i svečani doček sa počasnom stražom.

Na sastanku se govorilo o onosima dve države i o ekonomskoj saradnji.

Zoran Milanović je istakao da je saglasan sa svim što je istaskla Merkel, i rekao je da je za Hrvatsku vrlo važno das privuče strane, a posebno nemačke investitore.

Milanović napominje kako je u proteklih dvadeset godina u Hrvatskoj bila zanemarena industrijska proizvodnja, i da bi u njenom oživljavanju itekako pomogao nemački know how..

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

9 h

Podeli: