Sreda, 08.12.2010.

08:33

Medela: U 2011. slatkiša 40% više

Fabrika Medela iz Vrbasa očekuje u narednoj godini rast proizvodnje za 40 odsto, odnosno oko šest miliona kilograma slatkiša.

Izvor: Tanjug

Default images

To je posledica sve većeg širenja grupe potrošača na tržištu, saopštila je ta kompanija.

Prema planu za 2011. godinu, najpoznatiji brend ove fabrike – „štrudla“, proizvodiće se za 20 odsto više i, pored postojećih vrsta, još u integralnom obliku, kao i čajna peciva i dijetalni keks.

Generalna direktorka Medele Olivera Verac, istakla je da u proizvodnom asortimanu postoji više od 120 artikala - oko 55 odsto štrudle, 25 odsto vafel proizvoda i 20 odsto ostalih proizvoda.

Porast proizvodnje će, prema njenim rečima, biti ostvaren investiranjem u novu opremu koja će obezbediti „premium kvalitet“ štrudle, kao i maksimalnim ulaganjem u novi dizajn ambalaže.

Verac je objasnila da je Medela izvozno orjentisana kompanija sa ukupnim izvozom od oko 60 odsto, a proizvodi se pored domaćeg tržišta, mogu naći i u Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Makedoniji, Švedskoj, Nemačkoj, Holandiji i još nekim zemljama.

"Jedan od osnovnih ciljeva Medele je da zadrži postojeća inostrana tržišta, da svojim kvalitetom gotovih proizvoda i pakovanjima i dalje osvaja nova tržišta zapadne Evrope i Bliskog Istoka", navela je ona.

Fabrika konditorske industrije "Medela", osnovana je u Vrbasu 1975. godine, a kompletni kapaciteti preduzeća su u Vrbasu na lokaciji industrijske zone sa sopstvenim poslovnim prostorom površine oko 4200 kvadratnih metara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

15 h

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

23 h

Podeli: