Automobili

Nedelja, 10.01.2021.

10:31

Šta VW planira sa Škodom: Jeftinija marka ili ne?

U nemačkoj auto-grupaciji se nadaju da će se Škoda uspešno nositi sa francuskim markama i Fordom.

Izvor: Izvor: B92, revijahak.hr

Šta VW planira sa Škodom: Jeftinija marka ili ne?
Foto: Škoda promo

Vlasnik češkog proizvođača automobila, Volkswagen, svojevremeno je Škodu pozicionirao kao pristupačan brend u okviru te nemačke grupacije, slično kao što je to uradio Renault sa markom Dacia u svom portfoliju.

Međutim, čini se da danas u Volkswagenu ne znaju šta da rade sa Škodinim tržišnim uspehom, piše Revijahak.

Tehnologija je nemačka, a cene su niže. Sad, međutim, iz nemačkog auto-giganta stiže najava da Škoda ipak više neće ići u smeru brenda Dacia i da neće biti jeftinija marka.

U planu je da Škoda i dalje zadrži isti nivo cene i kvaliteta, a u Volkswagenu se nadaju da će se takvom politikom češki brend uspešno nositi sa francuskim markama Peugeot, Renault i Citroen, kao i sa Fordom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

67 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

16 h

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: