Novi Hondin mali krosover nećemo viđati u Evropi?

Honda je objavila dizajnerski crtež novog potkompaktnog krosovera razvijenog pre svega za južnoameričko tržište, koji će imati premijeru na sajmu automobila u Sao Paulu početkom novembra.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 18.10.2016.

10:30

Novi Hondin mali krosover nećemo viđati u Evropi?
Honda WR-V

Nije neuobičajeno da svetski proizvođači automobila za velike brzorastuće ekonomije, kao što su Kina, Indija ili Brazil, razvijaju posebne, pristupačne modele, koje uglavnom nemamo priliku da vidimo na evropskim putevima.

Jedan od takvih automobila je Honda WR-V koja je napravljena za potrebe kupaca u Južnoj Americi, a pre svega za brazlisko tržište. Ovaj mali krosover pozicioniran je ispod Honde HR-V, a baziran je na platformi Honde Jazz i predstavlja zamenu za kros verziju prethodne generacije modela Jazz, koja se na južnoameričkom tržištu prodavala pod oznakom Honda Fit Twist.
Prethodnik - Honda Jazz/Fit Twist
Japanski proizvođač očekuje da će novi krosover svojom praktičnošću zadovoljiti potrebe kupaca za jeftinim, malim automobilom, koji je namenjen kako vožnji u velikim brazliskim gradovima, tako i za izlete u prirodu.

Za sad nije poznato da li će Honda ovaj model ponuditi i na nekim drugim tržištima, osim južnoameričkog, a malo je verovatno da ćemo ga videti u Evropi.

Tehnički detalji i fotografije Honde WR-V biće objavljeni uoči zvanične premijere zakazane za 8. novembar i međunarodni sajam automobila u Sao Paulu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: