Eide za brži prenos ovlašćenja

Izvor: B92, Beta

Subota, 31.07.2004.

11:54

Default images

Specijalni izaslanik generalnog sekretara UN Kai Eide preporučio je brži prenos ovlašćenja na lokalnu administraciju na Kosovu.
Kako javlja Rojters, pozivajući se na diplomatske izvore u Ujedinjenim nacijama, norveški diplomata u izveštaju Kofiju Ananu preporučuje i preispitivanje politike "Standardi pre statusa", u smislu da treba odrediti najznačajnije standarde, a zatim pažnju usmeriti na njihovo što brže postizanje.

”Preporuka specijalnog izaslanika UN je javno zalaganje međunarodnog zvaničnika za pospešivanje procesa zaokruženja albanske države na Kosovu i Metohiji”, saopštilo je Srpsko nacionalno veće. "Eide imao je mandat UN da što preciznije utvrdi posledice martovskog nasilja albanskih terorista nad kosmetskim Srbima i predloži mere da one koliko-toliko budu sanirane", navodi SNV.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: