Napad na interventnu policiju u Novom Pazaru

Pripadnici policijske uprave Novi Pazar uhapsili su sinoć M. A. zbog napada na službeno lice u vršenju dužnosti, rečeno je Tanjugu u novopazarskoj policiji.

Izvor: Beta, Tanjug

Četvrtak, 24.05.2018.

12:00

Napad na interventnu policiju u Novom Pazaru

Uhapšeni je, kako se navodi, napao interventnu jedinicu novopazarske policije u centru grada i naneo im lakše telesne povrede.

Do incidenta je došlo kada je pripadnica saobraćajne policije pokušala da legitimiše lice, ali M. A. ju je napao, a ona je zvala pojačanje.

Na mesto napada stigli su pripadnici interventne jedinice, a M. A. je nasrnuo i na njih i naneo im lakše telesne povrede.

Jedan od dvojice povređenih policajaca ima kopče na glavi, dok je drugi prošao sa udarcem u glavu, tvrdi naš izvor.

M. A. je uhapšen i određeno mu je zadržavanje od 48 sati, a na teret mu se stavlja krivično delo napad na ovlašćeno službeno lice. Nezavisni policijski sindikat Srbije (NPSS) je najoštrije osudio sve češće napade na policijske službenike i dodao da je zato neophodno pooštriti kaznenu politiku.Sindikat je kao primere sve češćih napada na policajce, naveo dva napada koja su se desila juče prilikom intervencije u Novom Pazaru i kod naplatne rampe "Nais" - sa huliganskim grupama.

Kako su saopštili, u Novom Pazaru je došlo do napada kada su policijski službenici intervenisali jer muškarac koji ih je napao i vređao nije želeo da pokaže identifikacioni dokument.

"Tom prilikom on je napao policijske službenike i jednom naneo lakše telesne povrede u vidu rasekotine na licu, a drugom je zadao udarac u predelu prepona", naveli su.

Sidnikat dodaje da je na naplatnoj rampi na autoputu Beograd-Niš došlo do napada na policajca, koji je intervenisao da bi sprečio sukob dve "navijačke frakcije".

Nezavisni policijski sindikat Srbije je istakao da se napadi na policijske službenike razlikuju od slučaja do slučaja, ali da je skoro svima zajednička karakteristika da su napadači višestruki povratnici koji se oglušuju o naređenja, prete smrću i samouvereno napadaju predstavnike države.

Sindikat je pozvao pravosudne organe da hitno pooštre kazne za napade na policijske službenike, jer je, kako su istakli, napad na policajca napad na državu.

"Svako ko ne preza da napadne državu usudiće se da napadne bilo koga", naveo je predsednik NPSS Miloš Jelenković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: