Ministar: Iračke snage ubile 43 anglo-američka vojnika

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.03.2003.

20:55

Default images

Iračke snage su u poslednjih 36 sati ubile 43 anglo-američka vojnika, izjavio je u ponedeljak irački ministar za informisanje Mohamed Said Al-Sahaf. "Ubili smo 43 američka i britanska vojnika", kazao je Sahaf i dodao da su za poslednjih 36 sati uništena "četiri helikoptera tipa 'apač', dva 'predatora', 23 tenka, osam transportnih i šest blindiranih vozila" anglo-američke koalicije.

Sahaf je takođe rekao da su iračke snage u nedelju uništile neke položaje koalicije, a da su druge položaje opkolile, posebno u blizini Nasirije. "Između Nasirije i Divanije (150 kilometara južno od Bagdada), otkrili smo skladišta snaga koalicije u kojima su se nalazili tenkovi i transportna vozila. Naš narod je počeo da otkriva ta skladišta i sada su tri ili četiri opkoljena", dodao je ministar. "Jedno od skladišta je juče uništeno. U njemu su se nalazila četiri transportna vozila, tri tenka i oružje. Sve je spaljeno, uključujući sve što se unutra nalazilo", dodao je Sahaf, ne precizirajući tačan položaj tog skladišta. Sahaf je takođe rekao da Irak podržava samoubilačke napade i da ohrabruje osobe koje su spremne da ih izvrše. Ministar je optužio snage koalicije da "ubijaju civile pod izgovorom da bi mogli biti kamikaze".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: