Šutanovac: Bez milosti prema umešanima u kriminal

Izvor: B92

Sreda, 26.03.2003.

12:41

Default images

Predsednik Odbora Skupštine Srbije za bezbednost Dragan Šutanovac izjavio je u sredu da državni organi "neće imati milosti prema bilo kome ko je na bilo koji način bio umešan u kriminalne aktivnosti". Šutanovac je rekao da je širom Srbije pokrenut velik broj sudskih procesa i najavio formiranje specijalnih institucija koje će se baviti borbom protiv organizovanog kriminala. On je naglasio da se ti procesi ne odnose samo na osobe umešane u ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđića i dodao da je do sada podignuto više od 400 krivičnih prijava. "To je stvar koja mora biti urađena temeljno i ne smemo sada nekim ishitrenim potezima napraviti grešku koja bi bila istorijski zabeležena našoj generaciji političara. Mislim da su ljudi u tužilaštvu veoma svesni svojih pozicija, tu je bilo problema kojih nismo ni bili svesni, iako smo znali da nam negde 'cure' infromacije, a tim ljudima treba dati vreme da svoj posao urade dobro, kako ne bismo došli u sutuaciju da nam neko kaže da to nije urađeno po zakonu", rekao je Šutanovac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: