Narodnu kuhinju koriste 262 Zrenjaninca

Narodna kuhinja u Zrenjaninu radi u kontinuitetu tokom čitave godine, a ima između 250 i 262 korisnika.

Izvor: B92

Utorak, 13.07.2021.

14:41

Narodnu kuhinju koriste 262 Zrenjaninca
Ilustracija: Depositphotos, AllaSerebrina

Radnim danima korisnici dobijaju kuvane obroke, a za dane vikenda konzerviranu hranu. Zbog visokih tempertarura vreme distuibucije hrane mora biti što kraće, a posebno se vodi računa i o bezbednosti korisnika, prenosi RTV.

Pored sprovođenja svih protivepidemioloških i higijenskih mera na distibutivbnim punktu, tokom letnjih meseci posebna pažnja obraća se na bezbednost hrane.

"Izuzetno vodimo računa da posude budu potpuno čiste, u pitanju su njihove lične posude koje donose na distributivni punkt i u kojima hranu odnose kući. Takođe, redovno napominjemo korisnicima da hrana mora biti konzumirana u najkraćem mogućem roku, i da, ukoliko iz nekih razloga to nije slučaj, ona mora biti u rashladnim uređajima, inače se u suprotnom ne može konzumirati. Ono o čemu posebo vodimo računa jeste da vreme distribucije tokom ovih toplih dana bude što kraće“, kaže Aleksandra Tanasijević, sekretar Crvenog krsta Zrenjanin.

Zrenjaninska narodna kuhinja bez prekida radi od 2009. godine, a trenutno ima 262 korisnika.

Kuvani obroci distribuiraju se svakog radnog dana, a za dane vikenda korisnici dobijaju konzerviranu hranu. Oni koji nisu u mogućnosti da dođu zbog visokih temperatura, mogu se javiti Crvenom krstu i tada im hranu na kućnu adresu odnose volonteri. Reč je uglavnom o jednočlanim staračkim domaćinstvima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: