Novi Pazar: Podeljeni ugovori udruženjima u oblasti socio-humanitarne delatnosti

Predstavnicima udruženja građana iz oblasti socio - humanitarnih delatnosti dodeljeni su ugovori o sufinansiranju projekata u ovoj godini. Grad je u odnosu na prethodnu kalendarsku godinu za ovu oblast izdvojio znatno više novca. Ugovore predstavnicima udruženja uručio je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.

Izvor: B92

Četvrtak, 08.04.2021.

15:54

Novi Pazar: Podeljeni ugovori udruženjima u oblasti socio-humanitarne delatnosti
Foto: Grad Novi Pazar

„Prošle godine je bilo 39 miliona, ove godine smo uz budžeta za socio - humanitarnu delatnost izdvojili 4 miliona dinara više, odnosno 43 miliona. Nastavićemo da povećavamo sredstva iz budžeta i da poboljšavamo usluge prema sugrađanima koji su u stanju socio – humanitarne potrebe. Bila je ovo i prilika da zahvalimo organizacijama koje su pružajući pomoć, ujedinjene u svojoj misiji, stigle do svih naših sugrađana. Nastavićemo da, preko udruženja građana i Centra za socijalni rad pružamo podršku sugrađanima“, rekao je gradonačelnik Biševac ovom prilikom, prenosi Grad Novi Pazar.
Foto: Grad Novi Pazar
Iz udruženja građana poručuju da je Grad Novi Pazar otvoren za sve obilke saradnje, što je za pohvalu.

„Znači nam podrška koja je iz godine u godinu sve bolja. Otvoreni su za svaki vid saradnje a namenska sredstva koja smo dobili ugovorom usmerićemo na rad škole znakovnog jezika, koja broji sve više korisnika, i na tematske radionice. Pandemija je malo poremetila rad udruženja ali uspešno realizujemo sve svoje aktivnosti“, rekla je ispred Saveza gluvih i nagluvih Amela Alivodić.

Udruženju psihologa Novi Pazar dodeljena su sredstava za realizaciju projekta Lični pratilac deteta.

„Usluga je namenjena deci sa smetnjama u razvoju koja pohađaju predškolske ustanove, osnovne i srednje škole i prema planu, uslugom će biti obuhvaćeno 44 dece sa teritorije Novog Pazara. Ceo projekat je vredan 4 miliona donara i od izuzetnog je značaja za korisnike“, istakla je ovom prilikom Marija Tiosavljević.

Po prvi put od osnivanja, sredstva iz gradskog budžeta dobilo je i udruženje „Tragom dobra“ .

„Podrška nikad nije izostajala ali smo za budžetska sredstva konkurisali prvi put. Naš projekat podrazumeva rad na terenu i direktnu podršku najugroženijim sugrađanima. Pred nama su i ramazanski dani i želimo da ljudima koji su u stanju socijalne potrebe i ovaj period maksimalno olakšamo“, poručio je Emir Eminović, predstavik udruženja „Tragom dobra".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: