Niš - Ekonomija - B92 Lokal

Nišlijama 19 miliona dinara

Grad Niš preko Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj raspisao je konkurs za učešće privrednih subjekata u sprovođenju mera energetske sanacije u domaćinstvima na teritoriji grada Niša.

Izvor: Niške vesti Niš
Podeli
Foto: Shutterstock/Djalek
Foto: Shutterstock/Djalek

Predviđena sredstva su ukupno 19 miliona dinara, od koji je Grad opredelio sredstva od 10 miliona dinara, a Ministarstvo rudarstva i energetike dodatnih devet miliona.

Definisano je pet mera efikasnosti, pišu Niške Vesti.

Potrebna dokumentacija je prijemni obrazac, potpisana izjava i atesti za materijale koje poseduju.

Krajnji korisnici bespovratnih sredstava su građani Niša, a firme moraju da ispune uslove.

"Ovaj poziv je namenjem privrednim subjektima koji su upisani u APR-u najmanje šest meseci pre objavljivanja javnog poziva", rekao je Ivan Pavlović, iz kancelarije za lokalni razvoj.

Prema njegovim rečima, javni konkurs je raspisan i trajaće 15 dana, ali zbog vikenda konkurs će biti produžen do 9. avgusta, tako da sva pošta koja stigne na dan 9. avgusta, biće prihvaćena od strane komisije.

"Za građane javni konkurs će biti raspisan prvom polovinom septembra. Domaćinstva koja ostvare pravo na sufinasiranje mogu da koriste usluge isključivo od firmi koje budu izabrane na ovom konkursu.

"Komisija ima maksimalno 30 dana za odlučivanje, zatim osam dana za prava žalbe, pet dana za rešenje Gradskog veća, optimalnih 40-ak dana od završetka konkursa će biti konkurs za građane, otprilike polovinom septembra", dodao je Pavlović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.