Niš - Društvo - B92 Lokal

Otvorena izložba povodom pet godina EU info kutka Niš

U prostorijama EU info kutka u Nišu, u Voždovoj ulici, zvanično je otvorena izložba povodom pet godina rada kutka u Voždovoj ulici. Simbolično, 9. maja kada se slavi Dan Evrope predstavljena je izložba koja obuhvata najvažnije događaje i aktivnosti od maja 2016. godine do danas.

Izvor: KCN online Niš
Podeli
Foto: artjazz/Shutterstock
Foto: artjazz/Shutterstock

"Punih pet godina, EU info kutak Niš na dobro poznatoj adresi u centru grada aktivno radi sa građanima, pruža korisne informacije i realizuje mnogobrojne značajne aktivnosti na području južne i jugoistočne Srbije", poručuju iz EU info kutka.

Za pet godina rada EU info kutak je organizovao više od 220 događaja, samostalno ili partnerski sa drugim organizacijama i institucijama, prenosi KCN online.

"Dan Evrope je svake godine prilika za Delegaciju EU u Srbiji i EU info mrežu da raznovrsnim sadržajem zajedno promovišemo osnovne evropske vrednosti i ono što je temelj saradnje Srbije i EU. Za EU info kutak u Nišu je ovaj dan posebno važan jer danas proslavljamo svoj peti rođendan. Sve vreme smo bili tu sa svojim sugrađanima, ali i sa lokalnim partnerima, institucijama i organizacijama sa kojima smo sproveli sve aktivnosti i uvek smo otvoreni da podelimo najvažnije informacije u vezi sa programima i fondovima EU, o procesu evropskih integracija i svemu onome što interesuje građane", kaže Danijela Vučić, menadžerka EU info kutka.

Zainteresovani građani će izložbu moći da pogledaju u izlogu EU info kutka – Voždova broj 5. Postavka obuhvata fotografije sa radionica, tribina, edukativnih programa, studijskih putovanja, poseta EU ambasadora i zvaničnika, društvenih kampanja i drugih značajnih aktivnosti koje su organizovane u minulih pet godina.

U okviru obeležavanja petog rođendana i u sklopu proslave Dana Evrope, EU info kutak je pripremio i video koji predstavlja kratak pregled dosadašnjih aktivnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 187 idi na stranu