Leskovac - Društvo - B92 Lokal

Stadion u Leskovcu biće završen i pre roka?

Predstavnik kompanije GAT iz Novog Sada Darko Ivanović izjavio je da se završetak gradnje fudbalskog stadiona u Leskovcu može očekivati decembra meseca ove godine, što znači nekoliko meseci pre roka, budući da je po ugovoru okončanje ove kapitalne investicije bilo oročeno na mart 2023. godine.

Izvor: Jugmedia Leskovac
Podeli
Foto: Grad Leskovac
Foto: Grad Leskovac

Najnovije vesti iz Leskovca čitajte ovde.

Ivanović je na pres konfereniciji kazao da radovi na izgradnji Gradskog stadiona teku zadovoljavajućom dinamikom, trenutno se završava betonska konstrukcija, dok postavljanje čelinčne konstrukcije uveliko traje, a ovih dana se, takođe, radi na uvođenju kanalizacije, vode i elektroinstalacije u objektu i oko njega, prenosi Jugmedia.

"Počeo je spoljini razvod, unutrašnji razvod, svi radovi su na zadovoljavajućem nivou. Dinamika je dosta dobra", istakao je Ivanović.

S obzirom na to da je dinamika radova dobra, prema rečima gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića, završetak najvećeg dela objekta se može očekivati ove godine.

"Okolnosti su nepredvidive, 1983. i 1984. godine je za 1. maj pao sneg, pa dugo godina nije. Pretpostavljamo da ako je ovakva dinamika i ako vremenski uslovi to dozvole, do kraja ove godine se može očekivati završetak najvećeg dela objekta", objasnio je Cvetanović.

Gradski stadion će imati 8.136 mesta, svlačionice, prostorije za sudije, vip goste, salu za konferencije, prvu pomoć, kao i parking za 198 mesta.

Radovi su započeti jula prošle godine, a cela investicija vredi 2,5 milijarde dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.