Gužve u policiji zbog podele 100 evra

Najava, saopštena krajem godine, da će mladi od 16 do 30 godina dobiti pomoć države od po 100 evra, preko noći je napravila dodatni posao službi za izdavanje ličnih karti.

Izvor: B92

Sreda, 26.01.2022.

08:40

Gužve u policiji zbog podele 100 evra
Ilustracija: Vitali Michkou/Shutterstock

Gužva na šalterima u kruševačkoj Policijskoj upravi ove nedelje kulminira, jer 30. januara ističe rok do koga mladi mogu da se prijave za pomoć. Zbog višesatnih čekanja, ali i nelogičnosti sa kojima su bili suočeni prethodnih dana, redakciji portala Kruševac Grad se obratilo više čitalaca.

Naime, gužve su nastale jer je za prijavljivanje za pomoć od po 100 evra neophodno da mladi imaju ličnu kartu. Istina je da je Zakonom propisano da sa 16 godina svako mora da izvadi ličnu kartu, ali je većina roditelja ne zna za tu odredbu. Dakle, mnogi su prethodnih nedelja pohrlili da svojoj deci, starijoj od 16 godina, izvade ličnu kartu.

"Dolazila sam prošle nedelje, oko devet. Bilo je samo nekoliko ljudi ispred mene, ali je išlo toliko sporo, jedan čovek je stajao na šalteru 15 minuta. Kada sam shvatila da će me uhvatiti pauza odustala sam, morala sam da se vratim na posao. Sada tek ne mogu da stignem na red, u ponedeljak sam bila tri puta, ništa nisam uspela da uradim", napisala je čitateljka pomenutog medija uz pitanje da li je moguće malo bolje organizovati, odnosno pojačati rad te službe.

Za izdavanje ličnih karti i pasoša pre podne su otvorena dva šaltera, a popodne jedan.

Odgovor iz policijske uprave da li će tokom ove nedelje biti otvoreni dodatni šalteri za izdavanje ličnih karti navedeni portal nije dobio.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: