Čačak - Društvo - B92 Lokal

Gorska služba se oprostila od mladog alpiniste koji je stradao padom sa zgrade u Čačku

Gorska služba spasavanja oprostila se na svom Fejsbuk profilu od svog kolege Branka Slavkovića, alpiniste koji je poginu o 11. maja kada je pao sa zgrade na kojoj je radio u Čačku.

Izvor: B92.net, Morava info Čačak
Podeli
Foto: RINA
Foto: RINA

Najnovije vesti iz Čačka čitajte ovde.

Tragedija u Čačku: Izvodio visinske radove od Norveške do Afrike, nastradao u rodnom gradu

Napustio nas je naš Branko Slavković. Iznenada. Prerano. Pisao je istoriju Gorske službe spasavanja punu deceniju. Staložen, miran, disciplinovan, veliki zaljubljenik u alpinizam i prirodu. Tako su ga opisivali svi oni koji su imali sreće da ga barem letimično upoznaju, provedu sa njim neku smenu, odrade neku vežbu ili učestvuju u akciji spasavanja. Iza nenametljivog osmeha, krio se veliki profesionalac u industrijskom alpinizmu, predsednik alpinističkog kluba u Čačku, reprezentativac i pionir u lednom penjanju i drytooling-u. Ostavio nam je generacije tečajaca koje je obučavao spasavanju u vertikalnim uslovima, i osnovama tehničkog spasavanja. „Hvala za sve’ i ‘nikada te nećemo zaboraviti’ čini nam se nedovoljnim za sve ono što je Branko dao našoj, njegovoj službi. Putuj… srešćemo se…", navele su njegove kolege.

Branko je nastradao na licu mesta padom sa petog sprata zgrade u Ulici Svetozara Markovića u Čačku u popodnevnim satima, ispred ulaza 75, gde je popravljao krov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.