Čačani ne odustaju od pomoći maloj sugrađanki Nini: "Naše malo nekome znači mnogo"

Nina Perišić rođena je kao zdravo dete, međutim, u prvim mesecima života kod nje je primećen niži mišićni tonus u nogicama, zbog čega je bila upućena na fizijatrijske vežbe. Za pomoć ovoj mladoj devojčici učenici Osnovne škole Sveti Sava uključili su se građani Čačka, ali i cele Srbije u sredstava, kako bi ova hrabra Čačanka imala srećno i bezbrižno detinjstvo poput ostale dece.

Izvor: B92

Utorak, 22.06.2021.

15:08

Čačani ne odustaju od pomoći maloj sugrađanki Nini:
Foto: RINA

Grupa mladih humanitaraca predvođena Stefanom Sparićem i Jovanom Mijailovićem je pokrenula akciju organizovanja humanitarnog turnira u malom fudbalu. Sva sredstva koja će biti prikupljena na turniru biće usmerena za lečenje devojčice.

​"Planirano je da turnir startuje u nedelju 27.juna u 19 časova. Prijave za učešće se mogu predati do subote 26.juna, kada će se obaviti i žreb. Turnir je inače otvorenog tipa tako da se mogu prijavljivati igrači svih uzrasta. Kotizacija po ekipi koje će brojati 4+1 igrača je 3000 dinara i sav prihod će biti uplaćen za lečenje Nine. Svi posetioci turnira koji će verujemo trajati nekoliko dana će biti u prilici da svoju humanost iskažu kroz dobrovoljne priloge koje će stavljati u humanitarne kutije, kao i da učestvuju u licitaciji potpisanog dresa košarkaške reprezentacije Srbije koji će biti poslednjeg dana turnira", kazali su za RINU, organizatori turnira.
Foto: RINA
U petak od 19 časova na atletskoj stazi u Čačku će u organizacij "Čačak trči" i trka "Dva vrha Čačka" biti održan zajednički trening i humanitarno trkačko druženje. Hajde da još jednom pokažemo humanost na delu i to ovoga puta za Ninino lepše detinjstvo, jer "naše malo nekome znači mnogo".

Organizatori su u Sportskom centru Mladost su naišli na maksimalno razumevanje i pomoć u organizaciji ovog sportskog događaja koji će imati humanitarni karakter. Takođe organizatori pozivaju da pomoć Nini mog učiniti i slanjem SMS poruke na broj 3030, sa tekstom 1011.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: