Beograd - Ekonomija - B92 Lokal

Vesić: Investitor prihvatio da obustavi radove u bloku 37

Austrijska kompanija Durst, investitor na placu u Bloku 37 prihvatila je da obustavi radove na tom placu, povuče mašine i radnike dok se u razgovorima sa Gradom ne pronađe najbolje rešenje za građane, grad Beograd i samu kompaniju, saopštio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Izvor: B92.net Beograd
Podeli
Foto: D. Balšić
Foto: D. Balšić

"Austrijska kompanija Durst, investitor na placu u Bloku 37, prihvatila je moju molbu da obustavi radove na ovom placu, povuče mašine i radnike dok u razgovorima koje ću sa njima u ime Grada Beograda da vodim ne pronađemo najbolje rešenje za građane, grad Beograd i samu kompaniju", rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić gostujući u jutarnjem programu TV Studio B.

Vesić je na sastanku sa predstavnikom austrijske kompanije Durst poručio da je zgrada za koju su dobili građevinsku dozvolu, na osnovu GUP iz 2003. i 2009. godine, neprimereno velikih gabarita za tu lokaciju.

"Potpuno razumem građane koji su protiv toga i da živim u zgradama pored tog placa isto bih reagovao kao oni. Investitor veoma dobro razume da važeći GUP, koji je usvojen 2016. godine, ne dozvoljava izgradnju tako velike zgrade ni po spratnosti, ni po gabaritu, te je iskoristio pravo koje mu daje zakon da ako je proceduru započeo po starom planu završi je po istom. Zamolio sam investitora, u ime građana, da obustavi radove, povuče radnike i mašine dok u pregovorima sa gradom ne pronađemo trajno rešenje. Ovo rešenje treba da zadovolji interese grada Beograda, građana i investitora. Investitor je prihvatio moju molbu i tamo od danas više neće biti radova", rekao je Goran Vesić.

Vesić će, kako kaže, razgovarati sa građanima koji žive u Bloku 37 i koji su, kaže, opravdano uznemireni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 209 idi na stranu