Preminuo basista legendarnog benda AC/DC

Basista legendarne grupe AC/DC Pol Meters, koji se bendu pridružio 1975. godine je preminuo.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 16.10.2020.

10:22

Preminuo basista legendarnog benda AC/DC
Foto: Getty/Kevin Winter / Staff

On se grupi pridružio nakon objavljivanja albuma "High Voltage", kada je zamenio originalnog basistu Lerija fon Kredita. Međutim, pokojni frontmen Bon Skot otpustio ga je posle samo nekoliko nedelja.

Meters je napustio svet muzike nakon razlaza sa legendarnim australijskim rokerima, a u bendu ga je zemenio Mark Evans. Pre AC/DC, Meters je svirao bas za bend Armagedon. navodno je iz benda dobio otkaz zato što je "previše lep, previše samostalan", prenosi guitarworld.

Meters je dao samo jedan intervju posle toga, u kojem je rekao da je bio "lenj", i da nije imao šta da jede zbog besparice.

Smrt Metersa je na Fejsbuku saopštio njegov prijatelj Rod Veskomb, koji je otkrio da je muzičar "živeo povučeno u poznim godinama" i da je "rokenrol način života ostavio posledice po njegovo zdravlje", prenosi "Dejli mejl".

"Uvek je mogao da me nasmeje. Izgubili smo kontakt kada se odselio, kao i mnogi drugi ljudi. Kako sam čuo, u poznim godinama je živeo povučeno, pošto mu je zdravlje bilo narušeno usled rokenrol stila života u mladosti", napisao je Veskomb.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: