Preminuo Brajs Armstrong, čovek koji je posuđivao glas junacima crtanog filma

Brajs Armstrong narator popularne animirane serije "Zmajeva kugla", preminuo je u 84. godini u svom domu u SAD.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 21.01.2020.

11:12

Preminuo Brajs Armstrong, čovek koji je posuđivao glas junacima crtanog filma
Foto: Gettyimages/Monica Schipper

To je tužna vest za sve ljubitelje animiranih serija, a pogotovo one starije generacije koje su ga zapamtile baš po "Zmajevoj kugli" i mnoštvu karaktera kojima je posuđivao glas.

Vest o smrti Armstronga potvrdila je agencija Meri Kolins obaveštavajući javnost da je njihov dragi klijent i prijatelj Brajs Amstrong preminuo 10. januara u svom domu prirodnom smrću.

"Svi oni koji ne poznaju lik i delo Brajsa, s obzirom da je u penziju otišao 2009. godine, reč je o izuzetno retko talentovanom sinhronizatoru i veoma simpatičnom i zabavnom čoveku", naveli su u saopštenju.

Brajs Armstrong je karijeru započeo 1964. godine na radiju da bi nakon toga, u kasnim osamdesetim godinama počeo posuđivati svoj glas za reklame.

"U tom periodu bila sam agent za traženje talenata u Blum agenciji i imala sam čast da sarađujem sa Armstrongom, a kasnije da ga imam za doživotnog kolegu i talentovanu osobu kome sam odlučila da budem doživotni agent", rekla je čelnica agencije Meri Kolins.

Brajs Armstrong je rođen 3. januara 1936. godine u Teksasu u SAD. Njegova supruga Marijana je preminula veoma mlada u 42. godini, što je ovog talentovanog čoveka mnogo potreslo, ali uspeo je da se oporavi uz šestoro dece, prenosi Kliks.

Brojni ljubitelji animiranih serija, ali i poštovaoci lika i dela Brajsa Armstronga, oprostili su se od njega na Tviteru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: