Kultura

Ponedeljak, 30.12.2019.

14:59

Preminuo Nil Ines, zvezda "Letećeg cirkusa Montija Pajtona"

Britanski glumac, komičar i muzičar Nil Ines, koji je bio deo postave "Leteći cirkus Montija Pajtona", umro je u 76. godini, pišu strani mediji.

Izvor: B92

Preminuo Nil Ines, zvezda
Foto: Getty/John Downing / Stringer

Nilov agent, Najdžel Morton objavio je tužnu vest, te dodao da je Ines umro u nedelju. Ines je umro iznenada, nije bio bolestan, a porodica se javnosti obratila saopštenjem.

"Sa velikom tugom obaveštavamo javnost da je Nil Ines umro u nedelju 29. decembra 2019", navodi se u saopštenju porodice.
Foto: Getty/Kris Connor / Stringer
"Izgubili smo prelepu, nežnu dušu čije su muzika i pesme dodirnule srce svih i čiji su nas intelekt i traganje za istinom inspirisali", navodi se u saopštenju.

Iza sebe je ostavio suprugu Ivon i tri sina Majlsa, Luka i Barnija, kao i troje unučadi Maka, Isija i Zaka.

"Komičar i muzičar napisao je niz originalnih pesama za Monti Pajton i takođe glumio u filmu 'Žitije Brajanovo' iz 1979. godine. Nakon što je završio "Leteći cirskus Montija Pajtona" Ines je počeo da svira u bendu "The Rutles".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: