Obuka osoblja ustanova kulture za digitalizaciju

Ministri kulture i uprave Srbije, Vladan Vukosavljević i Branko Ružić su danas potpisali sporazum o obuci osoblja ustanova kulture za informacione tehnologije (IT), što će doprineti primeni digitalizacije u toj oblasti.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.02.2018.

12:19

Obuka osoblja ustanova kulture za digitalizaciju
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžiæ

"Ustanove kulture imaju manjak kvalifikovanih i sertifikovanih znanja iz oblasti IT tehnologije tako da će Sporazum poslužiti da sektor kulture osvaja jednu od najvažnijih oblasti za budućnost kulture a to su proces digitalizacije i srodni procesi koji će biti predmet obuke", rekao je Vukosavljević .

Sporazum je, u prisustvu ambasadora Južne Koreje Jua Dae Jonga, potpisan u Srpsko-korejskom informatičkom pristupnom centru gde će se obavljati obuka zaposlenih u ustanovama kulture.

Ružić je rekao da je u Srpsko-korejskom informatičkom pristupnom centru, otvorenom 20. decembra, već obavljeno više od 10 obuka, s više od 1.200 polaznika od geodeta do prosvetnih radnika.

Taj centar je namenjen i obuci građana za informacione i komunikacione tehnologije, a finansirala ga je Republika Koreja sa 250.000 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: