Uspešno završena sezona, "Korešpodencija" osvojila deset nagrada

Pozorišna sezona 2017/2018. u "Zvezdara teatru" zvanično je završena u subotu, 23. juna, izvođenjem predstave "Hipnoza jedne ljubavi", Dušana Kovačevića. U ovoj, više nego uspešnoj sezoni, "Zvezdara teatar" je imao dve premijere - u februaru, kada je izvedena predstava "Korešpodencija", Borislava Pekića i Borislava Mihajlovića Mihiza, u režiji Gorčina Stojanovića, a potom u aprilu, kada je premijerno izveden komad "Osama-Kasaba u Njujorku", Vladimira Kecmanovića, u režiji Darka Bajića.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Promo
Foto: Promo

Predstava "Korešpodencija" Borislava Pekića i Borislava Mihajlovića Mihiza u režiji Gorčina Stojanovića, premijerno je izvedena 1. februara. Za samo nekoliko meseci, korešpodenti – Branislav Lečić, Anica Dobra, Slavko Štimac, Joakim Tasić, Jelena Stupljanin i Branko Vidaković, su osvojili deset nagrada na pozorišnim festivalima u zemlji i regionu. Anica Dobra je za ulogu Milice Njegovan, osvojila čak pet nagrada.

Prva nagrada za "Korešpodenciju" je upravo pripala Anici Dobroj krajem marta, kada je na 23. Glumačkim svečanostima "Milivoje Živanović" u Požarevcu, osvojila nagradu stručnog žirija za najboljeg glumca večeri i nagradu publike Statueta "Spomen na glumca".

Anica je osvojila i nagradu za glumca večeri na 35. Pozorišnom festivalu "Nušićevi dani", kao i nagradu za najbolju žensku ulogu, na 21. Teatar festu "Petar Kočić", u Banja Luci. Na prošlonedeljnim Danima satire Fadila Hadžića, u Zagrebu, Dobroj je pripala i prestižna nagrada "Ivo Serdar" za ulogu najbolje prihvaćenu od publike.

Foto: Promo
Foto: Promo

"Korešpodencija" će učestvovati i na pozorišnom festivalu "Purgatorije" u Tivtu, 27. juna, nakon čega pravimo pauzu do nove pozorišne sezone koja startuje u oktobru.

"Dobre ženske uloge se danas mogu naći uglavnom samo u pozorištu. A ponekad glumac ima dovoljno sreće da dobije baš takvu dobru i jaku ponudu, kakva je i uloga Milice Njegovan u "Korešpodenciji". Pekić je smestio u 19. vek, dao joj snagu, duh, emancipovanost, ona je stub porodice i njena vertikala. Ona je sve ono što nam i danas, u 21. veku treba, a i pripada. Hvala "Zvezdara teatru" i Gorčinu Stojanovicu što su se u tu igru upustili baš sa mnom. Hvala kolegama na sceni i iza nje za entuzijazam i radost igranja. A hvala i velikoj Miri Banjac što je već tri puta pogledala našu predstavu u kojoj je ona ostala neprevaziđena", rekla je Anica Dobra povodom nagrada.

"Korešpodencija" je po oceni stručnog žirija ovogodišnjih Nušićevih dana proglašena za najbolju predstavu u celini. Reditelj predstave Gorčin Stojanović osvojio je nagradu za najbolju režiju, na Teatar festu "Petar Kočić" u Banja Luci.

Na ovom festivalu nagrađen je i Branislav Lečić, za najbolju mušku ulogu, za ulogu Simeona Njegovana Lupusa. Na tradicionalnim Bucinim danima u Aleksandrovcu, Lečić je dobio i "Zlatno zrno" za najbolju mušku ulogu, dok je za ulogu njegovog unuka u predstavi nagrađen Joakim Tasić, koji je dobio "Zlatno zrno" za najboljeg mladog glumca.

Pozorište

Još dve premijere u Madlenianumu do kraja sezone

Opera i teatar "Madleninum" do kraja ove, 20. sezone, imaće još dve premijere - plesno-dramske predstave "Slučajevi" u režiji i dramaturgiji Tadije Miletića 21. juna i "Prisutnost" grupe mladih umetnika 30. juna, a sezonu će završiti 1. jula nastupom AKUD-a "Branko Krsmanović".

Pozorište utorak 19.06. 16:30 Komentara: 1
strana 1 od 6 idi na stranu