Pištalov "Tesla" na slovenačkom

Knjiga Vladimira Pištala "Tesla, portret među maskama", za koju je ovaj autor dobio NIN-ovu nagradu za roman godine, kao i nagradu Narodne biblioteke Srbije za najbolju i najčitaniju knjigu, prevedena je i na slovenački jezik.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 30.04.2013.

19:08

Default images

Kako navodi Pištalov izdavač "Agora", ova knjiga je postala kultna među srpskim čitaocima i doživela šest štampanih izdanja, kao i zvučno izdanje u interpretaciji glumca Petra Božovića.

Knjiga je prodata u više od 20 hiljada primeraka i dostupna je čitaocima i na ruskom, poljskom, češkom, slovačkom, makedonskom i mađarskom jeziku, prevodi se na engleski, francuski, nemački, danski, rumunski, japanski i korejski jezik, a od nedavno se čita i na slovenačkom, u izdanju Založbe Modijani i prevodu Ðurđe Strsoglavec.

Roman je izazvao neočekivano veliko interesovanje u slovenačkoj javnosti, a ljubljansko Delo mu je na udarnom mestu poslevtilo čak tri strane. Inetervju je vodio poznati slovenački novinar Branko Sobot.

Nakod Pištalovog dolaska u Evropu, za 21.maj se planira promocija u Ljubljani.

Takođe, u okviru tradicionalnih književnih susreta u Trsteniku, koji svake godine okupljaju naše najeminentnije književne kritičare, 31.maja i 1. juna govoriće se o književnom delu Vladimira Pištala, a ovom skupu će prisustvovati i sam autor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: