Branko Miljković- film i izložba

Filmsko veče posvećeno pesniku Branku Miljkoviću održaće se u Atrijumu Svečane sale Doma vojske 29. decembra u 18h u okviru izložbi u Domu Vojske Srbije “Portret - trajna inspiracija umetnika“ i “Branko Miljković - poezija kao sudbina”.

Izvor: Tanjug
Podeli

Medija centar "Odbrana" najavio je da će biti prikazan poetsko-dokumentarni i igrani film "Vatra i ništa”, niške producentske kuće Krug iz 1995. godine. Reditelj filma je Marislav Radisavljević, scenario su napisali Radisavljević i Ivan Zdravković, direktor fotografije je Zdravković, a uloge tumače: Goran Milev i Slađana Vlajović. Film traje 77 minuta.

O filmu i Branku Miljkoviću govoriće Zdravković i kustos Narodnog muzeja Niš Jovan Mladenović.

U najavi je istaknuto da je to ujedno i prilika da se uz stručno vođenje kustosa, pogleda postavka “Branko Miljković - poezija kao sudbina”, koja na savremen način predstavlja eksponate koji su sastavni deo zbirke - zaostavštine Branka Miljkovića, među kojima su originalni pesnikovi rukopisi, rukopisi prevoda ruskih i francuskih pesnika, beleške, prepiske, fotografije i lični predmeti.

Knjige/Stripovi

Uručena nagrada “Milan Rakić”

Pesnicima Draganu Lakićeviću i Zorici Arsić-Mandarić svečano je, 26. decembra u prostorijama Udruženja književnika Srbije, uručena književna nagrada “Milan Rakić” za najbolju pesničku knjigu u protekloj godini.

Knjige/Stripovi ponedeljak 26.12. 17:23 Komentara: 0

Jelena Lengold i na italijanskom

Izdavačka kuća “Arhipelag“, ekskluzivni izdavač knjiga Jelene Lengold, ovogodišnje dobitnice Evropske nagrade za književnost, upravo je potpisao ugovor za izdanje nagrađene knjige priča ove autorke “Vašarski mađioničar“ u Italiji sa izdavačkom kućom Zandonai.

Knjige/Stripovi ponedeljak 26.12. 13:05 Komentara: 0
strana 1 od 31 idi na stranu