Kultura

Nedelja, 06.12.2009.

11:28

"Klio" dobitnik dva priznanja

Beogradska izdavačka kuća "Klio" je dobila dva značajna priznanja za svoja izdanja: jedno je stiglo iz Bugarske a drugo iz Niša.:

Izvor: Tanjug, Foto: FoNet

Default images

Predsednik Bugarske Georgi Prvanov je odlikovao istoričara i vizantologa Srđana Pirivatrića "Znakom predsednika Bugarske" za doprinos objavljivanju "Istorije Bugarske" (Klio, 2008.) na srpskom jeziku.

Prvanov je tom prlikom istakao da mu je zadovoljstvo da uruči nagradu istoričaru koji je dao značajan doprinos međusobnom izučavanju istorije Bugarske i Srbije.

Knjigom ''Istorija Bugarske'', koju je priredio Srđan Pirivatrić, prvi put se na srpskom jeziku predstavlja istorija ove susedne države, napisana od bugarskih autora. Delo pruža priliku za celovito sagledavanje istorije vekovnog prisustva Bugara na Balkanu, ali i za neposredno upoznavanje stavova koje o nekim spornim događajima i pitanjima, posebno iz novije istorije, imaju bugarski istoričari. Autori tekstova su profesori Univerziteta u Sofiji.

Knjiga ''Ekstremna budućnost'' Džejmsa Kantona (Klio, 2009.) dobila je nagradu niškog Sajma knjiga “Inicijal” za delo koje spaja sadašnjost i budućnost. Knjiga je objavljena u ediciji "Opstanak" u prevodu Đorđa Trajkovića.

Knjiga objašnjava velike promene koje će se dogoditi u narednih pet, deset i dvadeset godina i uči kako se za te promene pripremiti. Na pomolu je jedno potpuno novo doba, s novim rizicima, mogućnostima i promenama koje će uticati na pojedince, društvo, tržišta, potrošače.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

20 h

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: