Nova vest
Fudbal 1

17.5.2024.

16:33

Bambi Tošić: "Najviše što mi nedostaje od odlaska iz Rusije je plata"

Srpski repezentativac Zoran Bambi Tošić dao je intervju za ruske medije u kojem se dotakao svoje plodonosne karijere u CSKA, te srpskog i ruskog fudala i srpskim igračima u Rusiji.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Starsport

Bivši fudbaler Partizana ne namerava da stane, on je minulu sezonu proveo u grčkoj Lamiji sa kojom je izborio plej-of tamošnjeg prvenstva.

Odigrao je 31 utakmicu ove sezone.

Ruki mediji su naširoko pričali sa Tošićem o njegovom boravku u CSKA (2010-2017), ali su se i dotakli srpskog fudbala, odnosno nedavnog meča dve reprezentacije u Moskvi.

Piksijev tim je doživeo debakl (0:4).

"Srbija je izgleala veoma dobro u prvih dvadesetak minuta i iskreirala neke dobre šanse. Ali nakon isključenja Gajića, prema mom mišljenju, prestrogog - stigla je kazna. Rezultat ibi sigurno bio drugačiji da su ekipe ostale brojčano poravnate. Ali ne umanjujem svakako pobedu Rusije i kvalitet reprezentacije", kaže Tošić o prijateljskom meču dve selekcije.

EPA/SERGEI ILNITSKY

Na pitanje da li je saglasan da je kvalitet ruskog fudbala opao poslednjih godina, kaže:

"Prema mom mišljenju, to nije od juče krenulo, mislim tamo negde od 2018. godine, posle Mundijala. Na primere, možete porediti CSKA tada i sadašnji tim CSKA. Dva poptuno različita tima! Prvenstvo je jako i zanimljivo, pratim ga. Ranije se, na primer, dešavalo da više klubova osvaja titule, CSKA, Zenit, Spartak, Lokomotiva, Dinamo, Anži, Rubin, ali danas to nije slučaj", aludira Tošić na višegodišnju dominaciju Zenita.

Na konstataciju sagovornika da su Milan Gajić, Saša Zdjelar, Srđan Babić i Strahinja Eraković, igrači iz ruskih klubova, reprezentativci Srbije, i da su svi igrali protiv Rusije, Tošić kaže:

"Naravno, to su sve dobri fudbaleri iz vodećih ruskih klubova, njihove igre se prate u Srbiji. Mi nismo velika zemlja, nemamo stotine kandidata za reprezentaciju. Na kraj krajeva, meč sa Rusijom se igrao u Moskvi - i ko ako ne oni, poznaju najbolje rivala. Videćemo da li će neko od njih ići na Euro, koji je najvažniji pokazatelj da li su oni taj nivo. Verujem da će sve ispasti kako treba i zaista bih voleo da svi budu u sastavu Srbije".

Usledila su potom blic pitanja za srpskog fudbalera.

Prvo je bilo koje mu j omiljeno rusko jelo.

"Bošč".

Tri najbolja igrača uz koje si igrao?

"Kristijano Ronaldo, Vagner Lov i Saša Ilić".

Šta ti najvišenedostaje otkako si otišao iz Rusije?

"Plata, ha-ha. Ustvari, zaista mi nedostaje Moskva - taj grad mi je postao kao druga kuća".

Najluđi saigrač sa kojim si delio svlačionicu?

"Pontus Vernblum. Nikada nisam upoznao nekoga poput njega, totalnim fanatikom u onome što radi. Niko nije imao takve liderske veštine kao on. Saša Zdjelar mu je sličan, ali je Pontus poseban".

CSKA ili Partizan?

"Teško pitanje. Biram oba".

O čemu maštaš?

"Da postanem trener CSKA".
 

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu