"Tu sam pesmu pevao i Titu, bio je jako muzikalan"

Pevač Predrag Živković, poznatiji kao Tozovac, u intervjuu za Novosti ispričao je da su se ranije srpske Nove godine više slavile po kućama nego po kafanama, ali i dodao da njegova pesma "Jeremija pali topa" nije bila zabranjena.

Kultura

Izvor: B92

Nedelja, 14.01.2018.

12:45

Foto: Youtube/Screenshot

“Daleko od toga da jeste. Ja sam tu pesmu pevao i Titu. On i njegovi je nisu zabranjivali, već ju je Broz razdragano prihvatio. Tito je, inače, bio jako muzikalan”, navodi Tozovac.

“Pevao sam sve lepe narodne pesme, jednu za drugom. Inače, ja znam najmanje hiljadu narodnih pesama, kao što ih je znao i pokojni Cune", dodaje on.

Takođe ističe da su mu sve pesme drage, ali da ga je pesma Lenke Dunđerski "Noćas nisu sjale zvezdice na nebu" inspirisala da napiše njegovu omiljenu pesmu "Jesen u mom sokaku".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: