Partibrejkers napravili spektakl

Beogradski rok-bend Partibrejkers obeležio je 30 godina postojanja spektakularnim koncertom u dupke punoj Hali sportova na Novom Beogradu.

Izvor: Beta
Podeli

Oko 5.000 obožavalaca došlo je u subotu uveče na jubilarni koncert grupe koja je velikom energijom, buntovništvom i pesmama koje slave slobodu i ljubav obeležila rokenrol scenu Srbije i bivše Jugoslavije u protekle tri decenije i koja je mnogim muzičarima bila uzor u poslu kojim se bave.

"Neki od vas nisu su se ni rodili kada smo počeli. Pozdravite svoje roditelje i budite bolji od njih. Mada nisu ni oni loši", poručio je obožavaocima vođa grupe Zoran Kostić-Cane na početku koncerta.

Bend je svirao pesme iz svih faza, uključujući i "Hiljadu godina" sa prvog singla iz 1984. godine, kao i "Prsten" koji dugo nisu izvodili na koncertima, a atmosfera je dostigla vrhunac uz hitove sa kraja 80-tih godina "Kreni prema meni", "Ono što pokušavam sad" i "Hipnotisana gomila".

Velika vrućina u zadimljenoj Hali sportova, pa ni jedna upaljena navijačka baklja na sredini koncerta, nisu smetali ni bendu ni publici koja je popunila parter, tribine i sve prolaze da nešto duže od dva sata zajedno pevaju hitove Partibrejkersa iz protekle tri
decenije.

Partibrejkers su osnovani 1982. godine, a od tadašnje postave, uz vođu benda Zorana Kostića-Caneta ostao je gitarista Nebojša Antonijević-Anton, što je u protekle tri decenije bio i autorski tandem.

Kao predgrupa na koncertu nastupio je alternativni beogradski dvojac (bas i bubnjevi) "Multietnička atrakcija".

Muzika

LP Duo promoviše album 4. aprila

LP Duo - koji čine pijanisti Sonja Lončar i Andrija Pavlović - održaće koncertnu promociju svog najnovijeg CD-a sa kompletnim delima za dva klavira danskog kompozitora Kim Helwega u UK Parobrod, u sredu 4. aprila sa početkom u 20h.

Muzika petak 30.03. 16:18 Komentara: 0

Vodimo vas na prvi balkanski PLN

DJ Cristian Varela i njegov partner Marco Bailey u okviru serijala klupskih žurki „Pornographic Label Night“ stižu i u Beogradu, gde će 31. marta nastupiti u KPGT-u (stara šećerana).

Muzika petak 30.03. 01:35 Komentara: 0

Punk-rock koncert za decu Svratišta

U ponedeljak 2. aprila u 22h u Gun Clubu koncert će održati jedna od "najkompleksnijih punk/rock grupa današnjice" A Wilhelm Scream (sa gostima), a posetioci koncerta će se uključiti u akciju prikupljanja odeće i obuće za korisnike Svratišta u Beogradu.

Muzika četvrtak 29.03. 12:01 Komentara: 0

Preminula bendžo legenda Erl Skrags

Muzičar Erl Skrags (Earl Scruggs), pionir blugrasa i sviranja na bendžu, koji je značajno pomogao u modernizaciji kantrija i čiji je zvuk bio inspiracijama brojnim zvezdama od Džonija Keša do Henka Vilijamsa, preminuo je u 88. godini.

Muzika četvrtak 29.03. 11:19 Komentara: 0

Ikone house muzike u BG-u 7. aprila

Freedom Music nastavlja svoje muzičko putovanje i još jednom u naš grad, 7. aprila u 22 sata u Depo Magacin, dovodi velika imena svetske, elektronske muzičke scene, Kevina Saundersona, njegovu grupu Inner City i pionira, začetnika house žanra - Frankie Knucklesa.

Muzika četvrtak 29.03. 10:31 Komentara: 0
strana 1 od 47 idi na stranu