Rasprodat koncert hora "Viva Vox"

Beogradski hor “Viva Vox” održaće 31. maja u 20h veliki prolećni koncert u Domu omladine Beograda. Karte su rasprodate.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 31.05.2011.

11:46

Default images

„Živi glas" ili pak "Živeo glas!" ideja vodilja je mladog beogradskog sastava “Viva Vox”, hora koji je napustio sigurnost Mokranjčevih rukoveti (mada ih nije zaboravio) i upustio se u dinamični svet pop-rok muzike, koju obrađuje bez bilo kakve instrumentalne pratnje, imitirajući glasovima gitare, bubnjeve, klavijature, trube...

„Krajnji cilj: dokazati skepticima da je ljudski glas ipak najsvestraniji i najmoćniji instrument koji postoji”, piše u najavi ovog zanimljivog sastava.

Kao neprofitna organizacija, nastala od svršenih maturanata Zemunske gimnazije, hor “Viva Vox” postoji već šest godina, i za to vreme uspeo je definiše svoj stil i izdvoji se iz mnoštva horova. Bez bilo kakvog interesa, iz čiste ljubavi prema muzici, ovi momci i devojke, na čelu sa dirigentom Jasminom Lovren, sve sami rade: od aranžmana, preko dizajniranja sopstvenih plakata i pozivnica za koncerte, do celokupne organizacije i realizacije nastupa.

Do sada su nastupali na festivalu “Supernatural” 2010. godine, u pozorišnoj predstavi “Brod plovi za Beograd” Ateljea 212 u radio emisiji “Brakus od 3 do 5; i televizijskoj Fajront republika”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: