Nastup ipak skraćen zbog bolesti

Generalni menadžer „Egzita“, Bojan Bošković, izjavio je da je nastup sastava Red hot čili pepers skraćen zbog bolesti gitariste sastava, Džona Frušantea.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 29.06.2007.

22:00

Default images

Bojan Bošković je za sajt kulture B92 izjavio da je nastup benda Red hot čili pepers na festivalu trebalo da traje sat i trideset minuta, ali je on skraćen zbog lošeg zdravstvenog stanja gitariste benda Džona Frušantea.

Gitarista benda se nije osećao dobro, tako da je u bekstejdž dostavljena boca kiseonika. Iako je ugovorom bilo planirano da nastup sastava Red hot čili pepers traje duže, Frušante fizički nije mogao da izdrži duži nastup.

„U kontaktu sa menadžerima, članovi sastava Red hot čili pepers, su bili upoznati sa veličinom koncerta na kome će nastupiti u Inđiji, a mi smo se nadali da će, podstaknuti atmosferom, koncert možda i produžiti. Međutim, pred sam dolazak u Srbiju, stiglo nam je obaveštenje da u bekstejdžu obezbedimo bocu sa kiseonikom. Ispostavilo se da se gitarista benda, Džon Frušante ne oseća dobro. Bez obzira na sve, Red hot čili pepers su shvatili koliko je nama u Srbiji važan njihov nastup i uložili su veliki napor da dođu i ispoštuju publiku u Inđiji“, izjavio je generalni menadžer „Egzita, Bojan Bošković.

Bojan Bošković je napomenuo da nevreme nije bilo uzrok skraćenja nastupa kako je ranije saopšteno. Do izlaženja oprečnih izjava u javnost došlo je zbog neusaglašenosti između jednog od organizatora koncerta, organizacije Live Nation, i menadžmenta benda.

Bošković je takođe dodao da sam bend ne smatra da je potrebno izlaziti u javnost sa objašnjenjem događaja koji su se desili za vreme njihovog nastupa.

U ranijem saopštenju predstavnika organizacije "Egzit", Sonja Milošević je izjavila da je koncert trajao kraće zbog nevremena u Inđiji: "Bend je planirao da odsvira 16 pesama, a tokom koncerta je direktno iz Kalifornije javljeno da se u Srbiji očekuju vremenske nepogode, pa je zbog bezbednosti benda odlučeno da koncert bude skraćen".

Pročitajte zvanično saoštenje organizatora

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: