Zafranovićev dokumentarac premijerno na Martovskom festivalu

Hrvatski i jugoslovenski reditelj Lordan Zafranović biće gost 66. Martovskog festivala u petak 29. marta, a publici će premijerno predstaviti dokumentarni film "Duh vremena" i kratke filmove po ličnom izboru.

Kultura

Izvor: B92, Tanjug

Nedelja, 24.03.2019.

08:00

Zafranovićev dokumentarac premijerno na Martovskom festivalu
Foto: YouTube / Printscreen

"Duh vremena" nastao je na osnovu izložbe "Gradovi u pokretu", koja kroz arhivsku foto-građu i dnevne listove prati svakodnevni život u Beogradu, Sarajevu, Istanbulu i Ankari, nakon raspada Otomanskog carstva, saopštili su organizatori festivala.

Gošća festivala biće i Nataša Mišković, čija je izložba "Gradovi u pokretu" inspirisala Zafranovića da napravi film.

"Nataša je uložila ogromnu energiju i ljubav istražujući fotografije iz prošlosti i pokazala je veliku odgovornost prilikom priprema za ovu predivnu izložbu.

Pomislio sam kako bi bilo šteta da sve to nakon par nedelja završi opet u rafovima i predložio sam da se snimi film", rekao je Zafranović.

Lordan Zafranović će u subotu 30. marta od 12 časova u Doma omladine održati i master-klas na kojem će govoriti o unutrašnjoj filmskoj formi.

Zafranović će, kako su najavili organizatori, po ličnom izboru predstaviti filmove "Ljudi u prolazu", "Lica terakota", "Valcer" i "Poslepodne". Martovski festival održaće se od 27. do 31. marta u Domu omladine u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: