Samo jedan film u Beču je imao više premijera od “Južnog vetra“

Prvi srpski triler, film “Južni vetar” obara sve rekorde gledanosti. Film je za tri nedelje, od beogradske premijere 23. oktobra do danas, videlo više od 300.000 gledalaca.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 14.11.2018.

12:04

Samo jedan film u Beču je imao više premijera od “Južnog vetra“
Foto: Youtube Printscreen

Zbog filma Južni vetar nastala je prava opsada bioskopa po Srbiji. "Južni vetar" se trenutno prikazuje u 36 bioskopa u Srbiji, 18 u Bosni i Republici Srpskoj i 8 u Crnoj Gori.

Film je pre nekoliko dana u Beču prikazan u devet sala, a za samo jedno veče videlo 2.400 gledalaca. Više gledalaca za jedan dan u Beču imao je samo "Gospodar prstenova". Publika u redovima čeka da kupi kartu, a postoje i oni koji su srpski akcioni triler išli da gledaju po nekoliko puta.

Kako je priča o beogradskim mangupima, brzoj vožnji i boljem životu osvojila srpsku publiku, ali i regionalnu otkrio je glumac Miodrag Radonjić u emisiji "Jutro" na TV Prva.

"Imali smo mini turneju po regionu. Film je profukncionisao i na mestima gde do sada srpski film nije imao neki veći broj prikazivanja. Sada smo na redovnom repertoaru i u Sarajevu, Banjaluci, ali i Beču gde je bio haos. Kaže nama direktorka bioskopa: 'Znate li koji film je imao više premijera od Južnog vetra?" - Gospodar prstenova."

Glumac je ispričao da je prvo mislio da se šali, međutim to jeste tačan podatak koji govori o uspehu srpskog filma. I dok film niže uspehe u planu je da se snima i serija na osnovu radnje i filma koja bi trebalo da nosi isti naziv. Miodrag je posebno srećan zbog budućeg projekta, s obzirom da će tada moći još više da radi na razvoju svog lika.

"Jako sam uživao igrajući tu ulogu i nadam se da ću tek da joj dam jedan veći razvoj zato što ćemo raditi seriju "Južni vetar". Tu će se stvoriti još više prostora da se razradi. Ali i u ovom filmu je zaokružena jedna uloga, što kažu neki pisci koji su komentarisali, ona ima "sjajan ulaz i najbolji izlaz"."

Tokom prethodnih godina pričamo da li može u Srbiji da se snimi jedan dobar akcioni film, a novac se navodi kao jedna od glavnih prepreka, dok pojedini reditelji objašnjavaju da to nije žanr našeg mentatlita.

"Čudi me da to neko kaže s obzirom da živimo tu gde živimo. Ne mislim to. Naravno ima raznih stilova, a naš film ima balkanski duh i odatle smo crpili priču. Suština nije samo u novcu, naravno ako imaš veliki budžet onda će film izgledati još uzbudljivije, ali mislim da je priča ključ, da je dobar scenario najvažniji element da bi se napravio dobar akcioni triler", istiće Radonjić.

Da li mu je prijalo snimanje ovakvog filma, kao i sama uloga, ali i u kojim svetskim metropolama će se prikazivati "Južni vetar" saznajte u nastavku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: