Besplatna projekcija restaurirane verzije "Nacionalne klase" ipak u nedelju

Usled nepovoljnih vremenskih prilika najavljenih za subotu, 29. septembar, besplatna projekcija za javnost digitalno restaurirane verzije filma "Nacionalna klasa" održaće se u nedelju, 30. septembra, u Svečanoj sali Jugoslovenske kinoteke, umesto na Studentskom trgu.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 28.09.2018.

14:03

Besplatna projekcija restaurirane verzije
Foto: Screenshot Youtube

Beogradska publika će imati priliku da se u jednom od dva termina projekcije toga dana od 18.00 i 20.30, priseti kultnih replika iz jednog od najpopularnijih srpskih filmova, snimljenih u režiji Gorana Markovića. Svi zainteresovani besplatne ulaznice mogu da preuzmu na blagajni Kinoteke u Uzun Mirkovoj 1, u nedelju od 17.00.

Ovo je drugi film Gorana Markovića među deset srpskih ostvarenja koja su odabrana za digitalnu restauraciju u okviru projekta "Vip Kinoteka", od kojih je do sada sedam restaurisano.

Film "Nacionalna klasa", snimljen u produkciji Centar filma iz Beograda, okupio je sjajnu glumačku ekipu koju je predvodio Dragan Nikolić u ulozi reli vozača Brane Flojda. Njegovu devojku Šilju igrala je Gorica Popović, koja je za tu ulogu osvojila Zlatnu arenu na Festivalu jugoslovenskog filma u Puli.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: